ro | ru | en

Montarea

 

Compania "Promstroi-Grup" vă oferă servicii de asamblare şi fixare a panourilor sandwich la un nivel profesionist, alegerea corectă a pieselor şi a utilajului necesar. Avem o experienţă enormă în construirea clădirilor prefabricate. Echipa „Promstroi-Grup” este reprezentată de specialiştii demni, muncitori responsabili şi furnizori de încredere a panourilor. Compania dispune de toate documente necesare, cum ar fi: licenţă, autorizaţiile de proiectare şi construire; la fel ca şi utilajul necesar.

 

Desenele tehnice unor detalii de asamblare şi fixare

 

 

Montarea orizontală  Montarea orizontală pe structura metalică

Montarea orizontală pe fundaţie

 Montarea acoperişului  Montarea jgheaburilor şi burlanelor Montarea policarbonatului
     
Protejarea

Pentru a proteja suprafaţa panourilor de deteriorări la livrare şi montare, panoul este învelit cu o peliculă. Producătorii recomandă de a păstra această pelicula originală.

Pentru tăierea panourilor se recomandă uneltele, care asigură tăierea rece, pentru a proteja deteriorarea protejării împotrivă coroziunii. Este interzisă utilizarea uneltelor abrazive!

Se interzice marcajul cu unelte ascuţite, care pot dăuna stratul de protecţie a panourilor.

Depozitarea panourilor necesită respectarea următoarelor reguli:

  • Se recomandă păstrarea panourilor în ambalajul original, care asigură impermiabilitate necesară.
  • Este necesar de a înveli cu carton panourile care se păstrează în aer liber, în caz contrar îndepărtarea peliculei de protecţie se complifică. Peste 3 luni de păstrare se recomandă îndepărtarea completă a peliculei.
  • Cutii se depozitează pe platouri drepte pentru a evita săgeata din cauza greutăţii proprii şi alunecare pentru perioadă de iarnă.
Montarea orizontală

Panourile împachetate sunt livrate pe şantier fiind marcate corespunzător proiectului beneficiarului. Ele sunt aranjate în aşa fel, încît accesul sa fie la acele panouri care se vor fi montate în primul rînd. Montarea se începe de la fundaţie (soclu).

Se pregăteşte baza pentru primul panou. Profilurile orizontale: în forma de „U” sau cornier (grosimea profilului nu mai puţin de 1,0 mm) se fixează la soclu sau la grindă prin intermediu buloanelor de ancoraj speciale cu pasul de 500-600 mm sau, respectiv, a şuruburilor cu pasul 500 mm. Pentru a le fixa la fundaţie, profilele preventiv se găuresc. Profilele se fixează la fundaţie strict orizontal, pentru a asigura posibilitate de a monta celelalte panouri corect. La necesitate între profile şi soclu se introduce banda de etanşare ermetică. În caz dacă cadrul este efectuat din beton este necesară o găurire prealabilă a panoului în locuri de fixare.

 

       

       


 

 

Dupa ce panoul este fixat se îndeplinesc următoarele:

  • cadru metalic – panoul se prinde de coloană, fără găurire prealabilă, prin utilizarea şuruburilor autofiletante pentru metal.
  • cadru executat din beton – panoul se prinde de coloană cu găurirea prealabilă a panoului şi a cadrului, direct prin panou, prin intermediul diblurilor  sau a şuruburilor autofiletante pentru beton.

Îmbinarea panourilor sandwich se efectuiază prin fixarea lor cu şuruburi echipate cu cauciuc de etanşare, ţinănd cont, că lungimea şurubului trebuie sa fie mai mare cu 10-20 mm ca grosimea totală a panoului şi a cadrului. La montarea panourilor îmbinarea standartă a panourilor este de tip lăcată.

Fixarea trebuie să fie situată la o distanţă de nu mai puţin de 30 mm de la marginea panoului. De obicei, panoul se fixează în 2 puncte pe fiecare reazem, distanţa dintre care ar fi 900 mm în lăţime şi 1200 mm în lungime. Deasemenea se ţine cont, că distanţa între coloană şi axa fixării trebuie să fie cel puţin 30 mm. Este necesar de a asigura ca elementul de fixare să nu deformeze suprafaţa panoului.

După ce montarea panourilor este finisată se montează elementele profilate. Asamblarea are loc în direcţia „din jos în sus”, începînd cu montarea lăcrimarului. După aceasta, se montează celelalte, în orice consecutivitate, ţinînd cont că suprapunerea cornierilor de închidere trebuie să fie îndeplinită de sus în jos, pentru a evita pătrunderea umidităţii sub colţar. Rostul de suprapunere, la necesitate, se prelucrează cu pasta de etanşare ermetică. În ultimul rînd se monteză geamurile şi uşile.

Panourile de tip sandwich nu se utilizează ca elementele portante şi sub influenţa temperaturilor, vînturilor şi altor condiţii „funcţionează” ca unităţi independente. Deci la proiectare este necesar de a respecta aceste particularităţi.

 

Montarea verticală

Montarea verticală nu diferă de acea orizontală, doar că trebuie de ţinut cont că  necesită un efort mai mare la îmbinarea , ceea ce se complică din cauza mărimilor şi greutăţilor considerabili.

 

Îmbinarea se efectuează prin intermediul dispozitevelor speciale de presare, pentru a asigura asamblarea rezistentă a îmbinărilor de tip lăcată. Nu se permite îmbinarea panourilor prin alte metode.

 

Montarea verticală poate fi utilizată pentru construcţia pereţilor despărţitori din interiorul încăperii, dar şi placajul pereţilor interiori din orice clădire finisată.